Sommarutmaningen – Number 5 challenge

Ska du aldrig pausa från utmaningar, frågade någon, när jag kickade igång min sommarutmaning på Instagram idag på lunchen.

Njae. Jag tycker att nya utmaningar är kul. De får mig att rikta min träning i olika håll, vilket jag gillar för att hålla motivationen på topp. Sen har jag några ”anti-mål” också, vilka är de som drar åt motsatt håll eller snarare får mig att inte bli manisk. Som att jag alltid ska kunna ställa in ett pass om det verkligen inte passar/känns bra (eller då snarare byta dag), och att jag alltid ska kunna ändra ett pass lite ifall jag får sällskap och får ändra på planen lite. De där små anti-målen är viktiga för mitt välbefinnande och för min omgivning. Jag kan utveckla det någon gång om ni undrar.

 

Men, med det sagt så gillar jag bara utmaningar. Jag tänkte ett tag haka på en 30 dagars yoga-utmaning, men nej – yoga passar inte så bra för mig på sommaren. Hitta eget utrymme i små sommarhus där det ofta kryllar av folk, liksom? Svårt, det får bli till vintern istället. Men att verkligen se till att få till min träning är en annan sak, och något man verkligen har tid med på sommaren är promenader. Svårt på sommaren är också att få till rätt och bra mat. Ofta hoppas bra mål om dagen över och suget blir extra på kvällen.

 

Detta ihop gör att Lofsans nya utmaning passar mig perfekt. Hon kallar den för ”Number 5 Challenge” och kretsar kring siffran 5.

 

Målet med utmaningen är att promenera 5 gånger i veckan, träna 5 gånger i veckan och äta 5 mål mat om dagen.

 

Jag kör mina normala/vanliga 4 gånger i veckan och låter det bli 3 någon gång ibland utan att vara för hård mot mig själv – likväl som jag låter det bli 5 om jag har möjlighet utan att kompromissa för mycket med resten av livet. Så det handlar bara om att jacka upp ett litet snäpp. Jag tänker vara lite snäll mot mig själv. Som 5e pass kan även en enkel 15 minuterscirkel räcka, t.ex ett magpass eller lätt yoga. Detta för att det alltid går att klämma in, utan att ta tid från en massa annat. Är ni med hur jag menar? Lagom press. Mina rejäla 4 gånger i veckan, och så ytterligare ett – som är lite mer kravlöst. Vad gäller promenaderna så måste en promenad vara minst 20 minuter, och det är inte mycket – men något jag sällan får till idag. Cykling kan också räknas in i detta. I sommar ska jag, från och med nu ska jag! Kanske hittar jag nya rutiner?
Och så maten – jag ska verkligen se till att äta frukost – mellis – lunch –mellis – middag (ev mellis) under sommaren. Sätta min egen mat-agenda. Inte hoppa över mål. Vara lite Skalman.

 

Jag kickade loss min utmaning idag på lunchen med en 20 minuters promenad och nu ska jag hålla i fram till söndag den 10 augusti. 7 sommarveckor. 10 pass i veckan. 70 pass totalt.

20130624-135906.jpg

 

Häng på! Vi ses under gruppen ”Number 5 challenge ” i appen ”Training goal”. Pepp!

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s