Lördag lägenhets-style

Det är lätt att den här årstiden fundera mer på det där med husliv än vi vanligtvis gör. Vi gör dock ett konstakt aktivt val i att bo kvar i lägenhet – att frigöra tid från allehanda fix passar oss, och lägenhetsliv är enkelt. För oss ger det oss möjlighet att fokusera på sådant vi prioriterar. Just nu iallafall, svaret för all framtid kan säkert skilja sig åt på den punkten. Men den här perioden med grönska, barn springandes i vattenspridare och utelek (gärna med grannar/grannbarn) från morgon till kväll kan jag lätt tänka att husliv känns lockande.

Fast sommardagar (och kvällar) i lägenhet funkar ändå. Verkligen. Som att imorse gå upp rätt tidigt och ge gårdagsfestande pappan sovmorgon, träffa upp en nära vän (både sett till vänskap och geografi) och gå med våra respektive två barn till ett i princip tomt SATS Hornstull och köra ett superbra pass där med barn lekandes på MiniSats. Gå hem igen, och spendera flera timmar på balkongen med mellis och kaffe. Inte behöva göra en enda grej mer än att hoppas att barnen ska vara nöjda med det de har för sig (för Stellas del ihop med kompisen som var med på minisats som sedan följde med hem). Duscha, ta fram en bok, och sitta kvar ännu längre. Utan förpliktelser.

20130615-222018.jpg
Vilken skillnad på SATS Hornstull och Sickla som vi varierar mellan på helgerna. Hornstull fullt med plats och fräscht. Sickla knökat och känsla av att vara extremt impopulär om man bygger upp och jobbar med cirklar med fria vikter. Älska Hornstulls PT-hörna!

Sen blev det cykling, inte på en liten väg men väl på en härlig kaj-kant. Hon har full koll nu, duktiga Stella! Stanna för en glass i solen. Spana över vackraste utsikten över Årstaviken. Fascineras av polisbåtar (läs: Max). Hitta barn-leksaker på caféet och klippa gräset i en fin park – för övrigt parken utanför mitt jobb. Hänga vid jobbet på helgen, konstigt va? Eller inte, det är ju så fint! Barnen roade sig länge bland gräs och buskar i labyrint.

20130615-222024.jpg

Och så mer cykling, utehäng och härligt. Handlingssväng, innergård, och sen gasolgrillen på balkongen och god middag.

Nej, det här med sug efter hus är inget vi har skarpt på något sätt utan vi uppskattar det vi har och trivs med enkla livet där vi kan prioritera som vi vill. Tid med familjen, slappa dagar, aktiv fritid, mycket resor och spontana utflykter/planer/middagar/lekdejter/osv. Fast för all framtid kan jag inte garantera något. Men, varför skulle jag? Det är en värdefull förmåga, att kunna leva i nuet. Och inte bara det, utan också något av mitt motto.

Annonser

2 thoughts on “Lördag lägenhets-style

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s