Danonino och yoghurtglass

I seneftermiddags fick vi finbesök här hemma. Danonino-dinon i egen hög person! Dessvärre hade inte barnen hunnit hem (synd, de hade älskat hen!), och den som var på plats var Henke – och han är inte så bloggvan så han insåg inte att fota den snälla filuren som stod med bud utanför dörren. Som tur är besökte Dano-dinon även Towis, så ni kan se hens vackra uppsyn genom hennes instagram (towslan).  Med sig hade han både en fotboll och yoghurt.

20130603-220132.jpg

Danonino är en god barnyoghurt som bara innehåller naturliga färgämnen och aromer och inga konserveringsmedel. Sånt gillar vi!

20130603-220139.jpg

I samband med damfotbolls-EM kommer yoghurten/kvargen med glasspinnar med fotbollstema. Dessa stoppar man helt enkelt ned i yoghurten och så ställer man in i frysen i fyra timmar – och har en god, hyfsat nyttig och naturlig glass att mumsa på. Smart koncept!

20130603-220145.jpg

Hemmagjord glass verkar vara ett tema i år, och små yoghurtglassar känns som ett bra sommarmellanmål/gottis som barnet själv kan vara med och göra. Någon mer än jag som minns hur man entusiastiskt gjorde egen glass av apelsinglass när man var barn..? Produktutveckling de senaste 25 åren, I tell you.

Av våra två barn är det bara Max som gillar yoghurt (och äter fruktyoghurt rätt sällan) och bara Stella som gillar glass, så det ska bli intressant att se hur dessa glassar tas emot. Det kan ju gå hur som helst!

Tack för besöket, Danonino-dino!

Annonser

6 thoughts on “Danonino och yoghurtglass

  1. Fast egen glass av apelsinSAFT menar du nog 😉

    Här hemma äts bara isglass men någon liten danonino har det slunkit ner. Perfekt som mellis när man är på stan och en korv tex blir för mycket.

    Gilla

    • Ja, jag hade ju liksom glömt att berätta det. Han skulle ha kommit i fredags men blev fast i trafiken och jag hade nog inte berättat det heller. Han blev lite paff, det blev han allt. 🙂

      Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s