En morgon utanför bekvämlighetszonen

Jag är inte mycket för morgonträning. Trött, lite segstartad… men ibland så går det. Framför allt när det vankas lite extra roliga saker, som träning ihop med peppiga ligan på Rosa Skrot, med bästa Lofsan i spetsen, energiknippet självt.

Det som stod på schemat denna tidiga morgon var ett intervallpass – helt enkelt fokus löpning! Anledningen till det var att temat för morgonen var den bok som Sofie Sarenbrant just släppt som sin fjärde bok; Andra Andningen, vilken utspelar sig under Stockholm Marathon. Eventet som ni väl vet går av staplen imorgon?

Så efter passet serverades frukost och Sofie berättade om sin bok, som jag tror att i princip alla deltagare köpte med sig hem. Förstås – för den lät riktigt spännande och kopplingen mot maran och att den utspelar sig i realtid tilltalar förstås extra.

20130531-150157.jpg

Mumsfrulle efter, boken och Lofsan med Sofie. I egenskap av mamma skulle jag gärna höra en intervju med hennes föräldrar också. Hur kan man fostra en stjärnkock, en framgångsrik författare och en proffsbloggare i samma familj?

Passet då, och det där med bekvämlighetszonen – jo, för mig spräcktes den direkt när vi fick på de fina kläderna från Röhnish (tack Röhnisch!). Bootylicious som jag är håller jag mig vid trygga färgen svart nedtill när det kommer till träningstights. Men ack så snygga de var de vi fick idag, kanske kan jag våga på gymmet någon gång ändå? Vi drog verkligen blickarna till oss när vi joggade ner till Tantolunden för att inleda intervallpasset, som ett stort, glatt, korallrött gäng.

20130531-150217.jpg

Längs Årstavikens vatten sprang vi sedan intervaller i tre block, varje block på totalt 7,5 minuter.
Block 1: 60 sekunder löpning – 30 sek vila. * 5
Block 2: 30 sekunder löpning – 15 sek vila * 10
Block 3: 15 sek löpning – 15 sek vila * 15

Rejält jobbigt (men riktigt kul upplägg, kopiera!) och jag som inte alls är någon morgonträningsmänniska lyckades ändå komma upp i tempo och gjorde det bästa jag kunde för att haka på dagens harar; extra starka Sara, Sofia, Millan och Linda. Och Clara, hon kom pinnande som en liten bubblare där på slutet och swischade förbi på lätta steg. Vem ska ta rygg på vem på Tjejmilen egentligen, Clara? 🙂

Sofia, aka Sofy, är en otroligt härlig person jag bloggat om tidigare. Idag gav hon mig inte bara en massa pepp (tack!) utan också tekniktips (extra mycket tack!). Guld värt när någon ser en och peppar en till det som kan höja ett snäpp på längre sikt. Bra höftlut, sa hon, och att om jag håller upp bröstet bättre men med bibehållen höfvinkling – i kombination med kortare steg – har jag en del att hämta.
Jättebra tips, jag ska försöka älga mindre och snärta mer som jag själv sammanfattar det hela.

Jag pratade en hel del med gulliga Milla också – en annan bloggtjej jag tipsat om flera gånger tidigare. Läs hennes blogg, hon är en riktig inspirationskälla (och som alla mina favoriter en ödmjuk och peppande tjej privat).

20130531-150225.jpg
Vi blev väldigt rosa i Sofys telefon, , Sofy, Milla, jag, Sara och en annan snabb tjej. Rosa tjer i rosa kläder på Rosa skrot.

Min kompis idag var Linda, jättekul att hon kunde hänga på när Hanna (med bloggpaus) som ursprunligen bjudit med mig (tack bästa, snälla Hanna!) fick förhinder. Alltid lika roligt att träffa tjejerna som ger mig lite extra energi i blogg(tränings-)världen. Tack för idag tjejen, bra jobbat!

20130531-150248.jpg

En kort cykeltur senare droppade jag in på kontoret just till dagens första möte, och med en injobbad lunch och hämtassistans inleder jag fredagskvällen med både bra träning och en bra heldag på jobbet bakom mig. Win!

Annonser

3 thoughts on “En morgon utanför bekvämlighetszonen

  1. Ping: Morgonpasset med Sarenbrant och Lovisa | erdoderdo

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s