Lofsanpass med fallskärm

Lofsan har lagt in några utepass under försommaren, i för mig väldigt värbelägna Tantolunden. Det kostar 150 :- att vara med och det är pengar det är värt för att få träna med en av de allra bästa tränarna. Det finns många bra PTs där ute och det går att hitta favorit-crosstrainingpass på SATS – men vad som gör Lovisas pass så mycket extra är att hon peppar så enormt bra och också är noggrann med att ge ordenligt med inviduell feedback. Förbättringar, saker att tänka på och pepp. Jag får ut mycket av passet men tar med mig ännu mer därifrån.

Passen ger stor inspiration till att sätta ihop pass själv, och just det där med att kunna träna ute i princip utan hjälpmedel är perfekt om somrarna när man är på resande fot. Lovisas tips är att ha en plan inför ett ute/egetpass, och jag kan verkligen hålla med om det. Man behöver inte ha en exakt plan på precis alla övningar, men veta vilket upplägg man ska köra i form av cirklar/tid/tabatapass för att kvaliteten ska bli riktigt bra.

Dagens pass – Idag körde vi 13 olika övningar, och gjorde dem i 3 (4) cirklar.

Varv 1: Jobba 60 sek – vila 15
Varv 2: Jobba 45 sek – vila 15
Varv 3: Jobba 30 sek – vila 10, jobba 30 – vila 10 (dvs två gånger i rad på samma övning)

De 13 övningar vi gjorde idag var:
Dips på bänk
Step up på bänk (hoppa på toppen)
Fötter på bänk, stå i planka, ha en hantel, gör rygglyft (rak arm), växla hand
Samma som ovan men med rodd istället för lyft utåt
Knäböj m. 20 kg KB (varva med kompisen, kör knäböj när kompisen gör 10 upphopp, växla)
Omvända burpees (ligg ner på rygg, dra upp benen så fötterna dippar i backen bakom huvudet, gå upp till stående, upphopp)
Grodhopp
Utfallssteg
Upphopp på bänk
Armhävningar med lyft av arm (gå ner till helt liggande, lyft händerna från backen, sätt i dem vid axlarna)
Rumplyft (för mage, ligg på rygg, dippa benen i backen och sedan lyft upp mot himlen)
Utfallshopp snett framåt
Parachuterun

Och ja, vad är då parachuterun? Vi sprang helt enkelt med en fallskärm på ryggen. 15 kilos motstånd gav den, tydligen. Det var lite svårt att få upp den, någon gång flög den upp rejält när vinden tog tag i den och det var väldigt skoj, ibland fick man kämpa och springa väldigt fort för att den alls skulle lyfta. Det var svårt det sista varvet då vi sprang direkt efter grodhoppen (hej mjölksyra!).

20130526-211832.jpg
Bra fångat på bild av Springsara som kom och hejade på oss (och svor lite över sitt halsonda som hindrade henne att vara med).

För övrigt gillar jag pass där man jobbar två och två och kan peppas – och det gjorde vi idag. Jag jobbade med trevliga Maria som var en grymt bra peppare, kul! Läs om hennes fantastiska resa här. Bra jobbat Maria, både idag och på din 6-månadersresa – och hela vägen framåt också förstås!

20130526-211809.jpg
Svettiga efter och fokuserade under bålträningen.

Eftersom det var en så fin morgon och en så grym pepp med alla trevliga tjejer varav flera jag ”känner” sedan FB-gruppen men inte träffat tidigare så kommer lite bildbomb nedan. Tur att det inte var någon skönhetstävlig imorse.. (h.e.r.r.e.g.u.d) och att jag inte gjorde som jag nästan kände för och tog av mig den för varma tröjan i solen. På tok för många bloggare på plats för det. 😉

 

 

20130526-211822.jpg
Lofsan instruerar genom att peka med hela handen. På ett rakt och peppande sätt.

 

20130526-211846.jpg
Utfallshopp framåt i sidled ser ut såhär. När en smidig person gör dem.

20130526-212011.jpg
Full aktivitet.

20130526-212025.jpg
Lofsan visar dips. 

20130526-212030.jpg
Nej, det var tur att det inte var en skönhetstävling idag. Denna bild är väl inget jag skulle bjuda på egentligen, men eftersom den redan varit i Lofsans blogg med hennes hundratusentals läsare per vecka, så…. Haha. (jag är inte fåfäng,  jag är inte fåfäng, …)

Med det – tack för idag Lofsan (som skriver fint om passet här), kul som alltid! Och kul att ses – Maria, Ida, Tove, Sara och alla andra!

Det var synd att jag inte hann stanna och prata längre, men denna helg bjuder inte på någon som helst luft i schemat. Jag cyklade hem igen och tio minuter efter att jag kommit hem satt jag i en bil på väg till brunch med svärisarna och barnens faster med familj. Mat jag var väl värd, kan jag säga!

4 thoughts on “Lofsanpass med fallskärm

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s