Uppvärmning och förberedelser

Det är viktigt att förbereda sig för saker som komma skall. När man ska få barn läser man litteratur och handlar bebisprylar. Ska man köpa en ny bil åker man och provkör (för övrigt en aktivitet gårdagen bjöd på).

Så när man har en resa till Nice med tjejgänget 3,5 veckor senare är det ju helt rätt att dricka rosé i solen.

20130511-102938.jpg

Visserligen var vi ”bara” 9 så vi saknade ju 6 tjejer för att vara fulltaliga, men vi höll de andra uppdaterade under kvällens lopp och inte minst har vi nu pratat ihop oss bra. Till exempel konstaterat att vi måste säkra de högra klackarna i packningen, att lite mer uppklätt om kvällarna kommer kännas bäst och att djurtema lär vara helt rätt.

I övrigt verkade vi länge vara aningen tröttare än vi förhoppningsvis kommer vara i Nice. Vi började med after work (eller after klämdag för många av oss) i solen, gick vidare för middag och var ganska sega. Sen gick vi tillbaks igen, några droppade av och några var danssugna. Det sistnämda kändes inte som att det skulle hända, inte minst när vi rätt länge satt och spanade på de som först gjorde sin entré på dansgolvet. Men helt plötsligt var det lite senare och rätt mycket folk, allt blev bara rätt så ordentligt kul och helt plötsligt hade vi dansat både länge och mycket och drog oss hemåt precis innan stängning vid 2. Så det kan gå!
Ytterst trevlig kväll men vi har nog en växel till att lägga i när vi attackerar Rivieran.

Så jag är lite trött idag. Det där med att sova ihop med barn funkar inte så värst bra för mig. Så, trots konstanta (försök till) sovmorgnar är jag ofta trött när jag är här. Det är det värt.

Det finns ju annat som också tar på krafterna. Som igår då, när jag inledde dagen med intervaller i skogen som är granne med föräldrarna. Härligt med riktig skogsluft, att känna doften av mossa och barr. För att sedan direkt följa upp det med ett besök i simhallen. Barnen var speedade som vanligt, de älskar verkligen att bada (och vi med, bästa familjeaktiviteten). Nya färdigheter som visades igår var att Max åkte själv på mage i stora vattenrutschkanan, att han hoppade från första trampolin (!) och att Stella efter bara två gånger på simskola nu kan simma på rygg. Flyter jättefint med ansiktet ovan yta och tar fart lätt med händerna. Duktig! Vi var i vattnet i över två timmar och det var inte konstigt att vi sedan sov alla fyra i ett varsitt hörn i huset. Fem förresten, morfarn såg sin chans han med.

Idag är det fantastiska sommarvädret vi njutit av i några dagar avbytt med något kyligare molnluft, barnen har dragit iväg med morföräldrarna för att gå på trollstig och vi gör oss redo för ännu en skön, ledig dag med lite diverse på schemat.

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s