Familjehelg, eller..?

Långhelg och långledighet med familjen – ljuvligt!
Men det där med kvalitetstid med familjen, jag vet inte riktigt jag… Stellas kusin Nils har fått en kattunge, och så även grannflickan A (också vänner till oss). Det vill säga, att vår dotter har vi inte sett röken av idag. Hon har varit där (och vi också till viss del), men hon går in och ut (via gräsmatta och studsmatta) som hon vill och mellan husen och då kattbebisarna. Hur vi som föräldrar kunnat få en sådan djurvän till dotter är ett under, för vi är direkta motsatsen till det. Hon är verkligen extrem. Vi har fått börja köra med det där med allergi (pappan, tydligen) hemma nu för att undvika tjat. Då hade vi länge kört med alla argument vilka alla besvarats på smartaste sätt.
”Jag gillar inte djur” – ”Men mamma, en liten hamster då, för de har man ju i en bur?”
”Men katter vill ha en gård att vara i, de trivs inte i lägenhet” – ”Men mamma, vi skulle kunna flytta. Då vill jag bo i hus”
”Det är synd om en katt som får vara själv hela dagarna” – ”Men mamma, om vi jobbar lite mindre kanske?”
”Ingen kan ta hand om den när vi åker bort, och vi tycker ju om semester” – ”Nej mamma, jag tycker allra bäst om att vara hemma ändå, jag behöver inte semester”.

Nu gäller frågorna ofta vilka djur som verkligen har päls egentligen, för ”det känns ju nästan inte så på marsvin?”

Hur som.

Max som somnade närmare 23 (!) igår kväll (och alltid alltid somnar före 19.30) drog till med en nästan-3-timmars-sovning så han missade det vi gjorde idag. Han hade det toppen hemma med mormor och morfar medan vi var hos kusinerna/vännerna ihop med – ja ni, var det 8 familjer till eller nåt? – för lunchgrillning/häng/osv. Kvaliteten här. Love it.

20130509-213402.jpg

Anledningen var uppladdning för match. Stormatch hemma på Vallen, som låten går, får man ju säga att det är när Hammarby är på besök. Att de där ingifta utsocknes är hammarbyare gör ju inte saken sämre. Inklusive min man då. Och tydligen är mina avkommor bajare också. Illa.
Och ännu mer illa är såklart att Brage förlorade med 2-0. Ajaj.

20130509-213409.jpg

Med det har Henke dragit ut på gränsöverskridande (grönvita och grönvita) utekväll men själv tar jag det lugnt hemma, lägger barn i tid (vilket kan behövas) och ser fram emot ännu en ledig dag imorgon.

2 thoughts on “Familjehelg, eller..?

  1. Vilka härliga bilder, kul med nära grannar! Jag hittade hit genom Google och fastnade för din blogg!:-)

    Hoppas att ni haft en trevlig torsdag! Kram

    Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s