Inspo till backintervaller

Det bästa med att läsa träningsbloggar och forum är inspirationen man kan få. Inspirationen att komma ut och springa rent allmänt kommer för mig automatiskt med vårvädret och är således till stor utsträckning redan här, och visst är jag också sugen på intervaller – det ger ju så mycket mer än att bara jogga. Men vilken typ av intervaller är alltid bra att ha bestämt sig för i förhand, och ikväll inspirerades jag av Lofsan och Saras pass igår -backintervaller i tanto. Den inspirationen tackar jag för!

Däremot är sällskap inte fel när man kör sånt här, det lockar fram lite extra pannben. Det passar också bra när man är olika starka, för det går alltid för den snabbare att vända tillbaka eller att vid backintervaller avsluta samtidigt och vända neråt – kanske lugnare jogg eller gång för den långsammare. Peppen är ändå enorm både i att vara hare och att ta rygg och inspireras. Med det sagt så efterlyses sällskap – jag hänger kanske på tjejerna ovan nästa gång – även om det kanske är lite väl tungt för självförtroendet att springa med 43-minuter-på-milen-tjejer. 🙂

20130425-214740.jpg
Perfekt backe! Syns tydligt i Runkeeper att höjden toppade i takt med tempo fast någon exakt vetenskap tror jag inte iPhone bjuder på. Sen sprang jag hemåt och stannade på trägymmet nära hemmet på Årstasidan. Körde latsdrag, marklyft, bröstpress, rygglyft och försökte mig åter på det där med armgång. Det är snarare armhäng för mig, I tell you.

Annars är jag i rätt risig löp-form just nu. Både i söndags och idag var det tungt till skillnad från årets första pass för ett par veckor sedan. Jag kan nog inte skylla på squat challengen (vilodag idag!), utan näe – det är mer löpträning som behövs efter en vinter med mycket styrketräning. Kanske blir morgondagens lunchpass även det utelöpning, intervalla runt Årstaviken kanske?

Men ni – ni har väl förstått att jag inte skriver alla mina pass här på bloggen? Jag har känt mig mer och mer noggrann med att skriva mindre om träning här – när jag inte har bra pass eller känsla kring motivation och inspiration att komma med. Det är ändå inte – och har aldrig varit – någon träningsblogg. Det är en livsstilsblogg, med mer fokus på balans och livsnjutning än extrema träningsresultat. Det får andra stå för (och roligare att läsa hos andra tycker jag själv är inspiration/tankar kring träning, hälsa och mat snarare än redogörelse kring att folk tränat en dag).

Själv tränar jag inte mindre för det, mina 4 gånger i veckan är stabila och träningsdagbok för jag på Funbeat – mitt bästa ställe på nätet för att redovisa träning och hålla koll på vänner.

20130425-221456.jpg

En fantastisk kväll i varma kvällssolen är det svårt att ge sig till gymmet istället för ut i vårvädret. Bästa inspirationen!

 

Annonser

One thought on “Inspo till backintervaller

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s