Gårdagens träningspass – Fazer Blogger Bootcamp

På ett sånt här event handlar mycket om att testa nya grejer, lära sig nya saker. Få inspiration och nytändning i träningen, kanske se nya riktningar man blir nyfiken på att röra sig mot.
Så kanske kan man fundera på mina val som inledde dagen, då jag missade foam roll (något jag ångrade, jättenyfiken på foam roll som tränings-/återhämtningsredskap), helt uteslöt alla spinningklasser trots grymma ledare och inte alls var intresserad av varken lationdans eller fight-klasser. Fast… just de senare har jag gett chansen otaliga gånger utan att ha fastnat så det är väl inte så konstigt.

Jag började alltså med två löpklasser i följd. Jag gillar ju att springa och löpskolning är jag ytterst grön på. Jag bara springer, liksom. Med tanke på att jag inte är någon petite tjej så har jag ju dock mycket att vinna av att utnyttja min styrka – och då främst benstyrka som jag har massor – på rätt sätt. Dra fördel av det istället för att tänka på mig själv som rätt tung.

Först testade jag barfotaskor med löplabbet. Jag har kört länge med mina Nike Free nu, och har inga problem att springa längre sträckor med dem. Däremot är de snarare hybrider, med långt ifrån samma känsla som riktiga barfotaskor. Nu när jag testat så fattar jag verkligen skillnaden! Mina godingar var snygga värre, men de Jenni testade var ännu skönare – New Balance Minimus. Massa teknik och jobbiga hoppövningar ingick också och vi kom ut med hög puls och svettigare än vi trott.

20130317-103710.jpg

Det efterföljande passet hölls utomhus, ihop med tjejerna från Runday – kika in hos dem för mer bilder från klassen och information om deras löpträffar.

Vi sprang från SATS Hötorget ner längs Kungsgatan i kylan, och utgjorde nog en inte allt för vanlig syn där i ottan….

20130317-103723.jpg

…för att landa i Humlegården där vi körde löpskolning i solen. Trots kyla så är ju marssolens strålar riktigt varma så kylan bekom oss inte. ”Krispigt”, som man säger i bloggvärlden. Efter en hel massa teknikövningar – vissa jobbigare än andra – körde vi maxade intervaller och pulsen blev rejält hög. Kul pass, jag är jätteredo för löpsäsong känner jag. Bara vägarna blir helt rena dvs… jag är så sjukt trött på snö och is.

20130317-103734.jpg

Sen var det dags för fotografering – alla 130 deltagare i de snygga linnen från Röhnisch som utgjorde en del av den enorma goodiebagen.

20130317-103830.jpg
Den här bilden lånade jag från instagram, ”flarnia”, fler bilder från eventet finns på hashtag ”fbbc13”.

Ett ”litet” pass till före lunch. Åter igen sprang vi ner till Humlegården för att nu vara mer i leran än på gångvägarna. Mycket lera var det inte på den tjäl-hårda marken men rejält smutsiga blev vi ändå. Det var Lofsan som kom och körde skiten ur oss, sin vana trogen. Läs gärna mer om passet hos henne, och ser ni möjligen smickrande bilder på en viss moi där?

20130317-103854.jpg

Vi körde grymt roliga – och enormt utmanande – övningar. Bland annat denna där man tog upp sin kompis på ryggen och skulle snurra den andra runt kroppen. Jag och Jenni var grymma (när smidiga J var på topp iallafall) och tog ett helt gäng varv, SÅ kul!

20130317-103907.jpg
Träning är ingen tävling i att vara vacker. Bättre att det syns att man kämpar. Eller? Oavsett – jag (vi) bjuder på den! 😉

En annan rolig övning som inte låter sig beskrivas i ord (med innefattade att bära den andras kroppsvikt liggandes och göra både armhävningar, lyft och annat) gjorde jag och Betty – en otroligt peppig och mysig tjej som tydligen har en sån där bamsestor träningsblogg (med fokus kettlebells) som jag missat – kolla här! Iallafall så var vi galet glada när vi klarade denna avancerade övning och jublade (och blev tröttta). Kul!
Mer bilder och en film från passet finns hos Anneli.

Så efter en grym genomkörare var vi väldigt glada – här jag, världens mysigaste Annika, Lofsan och Jenni.

20130317-103943.jpg

Vi käkade god lunch, gick på föreläsning och sedan var det ”Dynamiska rörelsemönster” med Jessica Clarén på schemat. Jag var så enormt nyfiken och taggad på att köra ett pass med henne! Det var precis så bra som jag trott. Enormt jobbigt – i stora muskelgrupper så väl som små gömda som man bara når med funktionell träning. Och peppen? Fantastisk tjej!

20130317-104051.jpg
Det här fotot från Jessicas pass har jag lånat av Anna. Det ska nog vara okej eftersom det är jag som är allra närmast kameran. 🙂

Dagens sista pass var yoga – global yoga power med Martina Lennartsson. För mig var det en helt fantastisk avslutning på träningsdagen. Jag älskar yoga, och att avsluta med att sträcka ut trötta muskler samtidigt som kroppen fick jobba en sista omgång var underbart.

Även denna bild är från Anna och jag har grönt längst till vänster.

20130317-104114.jpg

20130317-104127.jpg
Mot harmoni. Alltså yoga, jag rekommenderar det till ALLA. Och ge det chansen många gånger. Man greppar det inte första gången, knappt den 10e. Men sen! Kroppen behöver det här, det är jag så övertygad om. Och insidan också.

Jag skrev det kort igår också, och sådär i slutet på dagen svämmade känslorna över. Jag hade själv pumpats full med endorfiner under en hel dag och det hade ju alla andra också – så energin i lokalerna var enorm. Så mycket glädje och positiv energi så det svämmade över! Jessicas pass och yogan frisläppte det hela för mig på något sätt, jag gick därifrån med en känsla av att vara helt gråtfärdig men bara så harmonisk och lycklig på något sätt. En del av mig ville lägga sig raklång i en blöt fläck och gråta en skvätt, en annan göra hoppsasteg och joddla på ett tak någonstans. En både fysisk och känslomässlig urladdning – vilken dag!

20130317-104134.jpg

Om jag gör det här nästa år igen? Ja, det kan jag lova!

Annonser

5 thoughts on “Gårdagens träningspass – Fazer Blogger Bootcamp

  1. Får man vara med fast man inte bloggar längre undrar jag?!? Verkar ju hur kul som helst! Kan försig tänka mig att börja igen om det är det som krävs… 😊

    Kram tjejen!!

    Gilla

  2. Ping: Fazer Blogger Boot Camp 2013 – The Story « www.hannaspringer.se

  3. Ping: #bbc2014 – självklart ses vi! | Lisa & livet från den ljusa sidan

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s