Pulled pork

Igår kväll hade vi ett par kompisar över på middag, och gav oss på något för oss helt nytt – pulled pork. En texmex-klassiker jag läst om i diverse bloggar på slutet. Jonas Cramby och hans bok Texmex från grunden har hyllats av många och rätten Pulled Pork verkar älskas oavsett vilket recept man följer.

20130203-200804.jpg

Vi följde Matplatsen-Victorias recept, då hennes recept alltid brukar vara enkla att följa och bli bra. Det blir absolut supergott, men jag tror ändå mer på andra recept. Som Crambys då, till exempel, vilket Hanna tipsat om flera gånger. Det jag tyckte var lite sådär med det vi använde var att det var så mycket sås – visserligen saftigt men det tog också lite smaken från köttet så det blev att kännas mer chili-likt. Inte fel (och god smak) men inte det där chunky med grill-yta liksom.
Vi kommer definitivt göra pulled pork igen – gott och en lite mysig, annorlunda bjudrätt. Att man blir fräscht mätt uppskattas också.

20130203-200750.jpg

Vi gjorde en mangosalsa (mango, färsk röd chili, koriander, gula tomater, honung, limesaft), guacamole, inlagd rödlök (supergott! rödlök i vitvinsvinäger, socker, lagerblad mm sedan kvällen innan), äppelcoleslaw (rivna morötter, vitkål, äpple, lite majonäs, turkisk yoghurt och dijonsenap). Supergoda tillbehör!
Sen körde vi vanliga pitabröd till – lika gott i bröd som bara rakt av. Nomnom! för att sammanfatta det hela.

Annonser

2 thoughts on “Pulled pork

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s