Årskrönika 2012 – del 1

Att göra en återblick hör till vid nyår. Här hittar ni de från 2010 2009 och 2008. (förra året var vi på resande fot så det hanns inte). Här kommer första halvan av 2012 summerat så kort det bara går.

Januari
Vivaknar upp på nyårsdagen på Koh Lipe, och inleder då sista månaden av vår tremånadersresa. Med vännerna Forssblads hänger vi några dagar till, innan vi är redo att ge oss vidare. Trista besked från hemifrån ger en sorts sorg och kanske är det därför dagarna på Koh Bulone inte känns helt hundra trots att det är bland det vackraste vi sett. Därifrån åker vi till Koh Mook och där Stella lär sig simma, jag dyker lite till, och vi trivs bättre (även om vi har långt kvar att komma i mål med vår bearbetning).


Sist landar vi på Koh Lanta och där träffar mina föräldrar, bror med familj och ytterligare en kompisfamilj upp hemifrån. Lycka, och vilken lyx sista två veckorna! När de lämnar undrar Stella vilket land de ska åka till, och när vi säger hem undrar hon helt uppriktigt ”varför kan vi aldrig åka hem?”. Fast vi har ändå avslutande fantastiska dagar på Lantas ”Klong Nin”, på vackra Railay Beach, följt av rejäl boendelyx i Bangkok (där jag slutar amma en nästan 13-månader gammal Max). Med magar på bättringsvägen beger vi oss hem…

Februari
…och landar hemma i Svedala igen den 1 februari. Mörker och kyla men ändå så varmt och mysigt, bloggar jag. Och att sorgen vi kände över att avsluta resan försvann på en gång, när känslan för en underbar lägenhet, ljuvlig vardag och bästa livet vaknade. Jag summerar semesterhälsan – eller snarare att träningen under resan varit helt okej men är glad att återvända till SATS (och Stella till sin gympa) – trots enorma väntetider på alla pass som irriterar. Jag återvänder till jobbet, blir tillfrågad om att ta en ledarroll och gå från konsult till även konsultchef, tackar såklart ja och åker på utbildning.
Sen fyller jag 35 och får en personal shopper på Åhléns och kan jacka upp jobbgarderoben, och vi har storfest – för födelsedag, hemvändning, inflyttning och allt annat. Max börjar gå, vi har influensa, blir friska, åker skridskor nere vid Kajen, är allmänt hemmakära och njuter av vintern. Hemma drar vi igång ett köksö-projekt och träningsmässigt börjar jag träna inför Göteborgsvarvet.

Mars
En skön månad flyter med god mat under sociala kompismiddagar – vi har ju lite backlogg på den. Jag springer mer och längre och kommer upp i för mig rejäla siffror som 16 km och sånt, och så anmäler jag mig till Tjejvasan 2013. Det blir ju faktiskt nästan vår i Stockholm, vi åker slalom i Romme trots barmark vid sidan av och 8 plusgrader.

20120324-120420.jpg

April
Max börjar på förskolan efter en mycket enkel inskolning. Två dagisbarn, vardag börjar på riktigt. Med det börjar jag på ett nytt uppdrag på nygamla kunden, och pluggar en del kvällar och helger och lyckas därför med första delen av en projektledarcertifiering. Njuter en gastrologisk resa på Gastrologik, köper balkongmöbler och ser fram emot riktig vår. Jag äter enormt bra, testar noll kolhydrater och får upp ögonen rejält för superfoods/raw food. Springer 21 km som träning, och gör ett sista pass inför Göteborgsvarvet i form av  18 km med ett snitt på 5,35 och tror på att kunna klara ett göteborgsvarv på under 2,00 – men längtar ännu mer efter ny träning efter det. Läser mycket om styrketräning, och då främst pulsbaserad.
Vi möter våren hos vännerna på Vindö och firar valborg på mysigaste sätt med bästa grannvännerna.

Maj
Vi kompletterar balkonginredningen med en rejäl gasol-Weber, grillar och äter sallad varje dag typ. Själva eller ihop med vänner, nattsuddar, prioriterar bort sånt som är måsten för att göra roliga saker istället, och bara älskar att vara hemma och att sommaren är på ingång. Rensar och säljer av bebisprylar, snyft. Cyklar en del till jobbet (där det är myyycket), är på skärgårdskonferens, springer Göteborgsvarvet med stor besvikelse över en superdålig dag och att gå in i väggen samtidigt som jag är enormt stolt, skolar in barnen på miniSATS och försöker mig på den där styrketräningen. Stella skriver mer och längre, härmar alla bokstäver, får tag i en tidning och skriver sin första mening; ”Dumpad levande i brunn”.
Jag läser om resestressade barn och reflekterar över motsatsen – hur vi ser på det, och vad vi upplevt av att resa med våra barn.

20120512-203404.jpg

Juni
Träningsmässigt ger jag mig på nya upplägg och börjar känna mig mer bekväm med pulsbaserad styrketräning, går på SATS och börjar yoga regelbundet – jag har för första gången i mitt liv svängt om min träning lite (och landat i raw/super foods) och bloggar om det – vilket jag får lite reaktioner på, vilket jag menar är för att jag inte skrivit om träning tidigare även om jag lagt ner lika mycket tid på det. Här bemöter jag det.
Jag springer Blodomloppet på en bra tid trots konstig uppladdning utan mat och med lång cykeltur.
Jag jobbar ännu mer, tar andra och sista delen i projektledarcertifieringen, är en del i Köpenhamn i jobbet och stannar kvar och njuter god middag och hotellboende med min kollega och fina vän.
Firar mycket lyckad traditionsenlig och charmig midsommar i skärgården med vännerna, går på Peace and Love som är galet kul, och bjuder på magiska kvällar såväl som för ovanlighetens skull – några regniga sådana. Men även fina, och kvalitetshäng i stugan – sommaren är här!

20120629-120624.jpg

Annonser

One thought on “Årskrönika 2012 – del 1

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s